Ihmisten kokoisille ideoille!

RIESKA-LEADER RY on maaseudun
kehittämisyhdistys, jonka toiminta-
alueena on 7 kuntaa. Kuusi kuntaa
on Pohjois-Pohjanmaalla (Ylivieska,
Alavieska, Kalajoki, Merijärvi, Sievi ja Oulainen) ja yksi Keski-Pohjanmaalla
(Kannus)

Etusivulle

Maaseutuparlamentissa palkittiin Rieska-Leaderin alueelta Eskola Vuoden kyläksi 2017

05.09.2017

Vuoden Kylä 2017: Eskola

(Kannus, Keski-Pohjanmaa, asukkaita 450, lähin kaupunki Kannus)

 

Kylä tunnetaan nykyaikaisena ja uskaliaana kylänä, jonka voimannäytöt ovat erittäin vahvat. 

Eskolan kylä on saanut kunnian olla Vuoden Kylä jo 16 vuotta aikaisemminkin. Eskola ei jäänyt makaamaan laakereille, vaan toimintaa, kehitystä ja uusia ideoita on syntynyt roppakaupalla useammankin kylän edestä. Eskola ei lannistu vastoinkäymisten edessä, vaan etsii ongelmiin ratkaisut. Kylä ottaa aina avoimesti vastaan uudet ideat, eikä koskaan sano ”ei”.  Eskola pitää huolta koko kylästä: ”Hoidamme ja opetamme lapsemme, työllistämme nuoret, palvelemme ikäihmiset ja kuuntelemme kyläläisten tarpeita toimien niiden pohjalta”.

 

Eskola on kylä, joka on ottanut vastuun omasta tulevaisuudestaan ryhtymällä tuottamaan itse tarvitsemansa palvelut. Kylä on mm. pitkäjänteisesti kehittänyt kylätalokonseptia. Kylä omistaa oman palveluyrityksen ja on sitä kautta vahva toimija mm. SOTE-uudistuksessa ja lähipalvelujen järjestämisessä. Kyläyhtiön liikevaihto on noin 300 000 euroa. Kylällä on palvelusopimus kunnan kanssa.

Viimeaikaiset voimannäytteet voidaan tiivistää seuraaviksi: Eskolan Kyläpalvelu Oy, Eskolan kesäteatteri, Eskolan kyläkoulu ja Hankikukko ry sekä Eskolan Kehitys osakeyhtiö, joka hoitaa tonttien rakentamista, myyntiä ja markkinointia. Yhteistyö alueen Leader-ryhmien kanssa on mallikasta ja mahdollistanut mittavan hanketoiminnan.

 

Eskolan kylän arvot ovat tätä päivää; yhteistyö, yhteisöllisyys, yrittäminen, yhteiskunnallinen osallistuminen – pienikin kylä voi vaikuttaa kehityksen suuntaan. Kylän vahva paikallinen identiteetti, omaleimaisen kulttuurin arvostus ja voimakas usko itseen kantavat Eskolan kylää vielä pitkälle tulevaisuuteen.

 

Yhteystiedot: Miia Tiilikainen, puh. 044 947 9102, palvelevayhteiso@saunalahti.fi

Lisätietoja: Keski-Pohjanmaan kyläasiamies Esa Erkkilä, puh. 040 516 2240,

Kylän kotisivut: www.eskolankyla.fi

 

 

« Takaisin Ajankohtaista-sivulle

Facebook
Rieska-Leader - Uutiset - RSS
Tulosta tämä sivu