Ihmisten kokoisille ideoille!

RIESKA-LEADER RY on maaseudun
kehittämisyhdistys, jonka toiminta-
alueena on 7 kuntaa. Kuusi kuntaa
on Pohjois-Pohjanmaalla (Ylivieska,
Alavieska, Kalajoki, Merijärvi, Sievi ja

Oulainen) ja yksi Keski-Pohjanmaalla

(Kannus)

Etusivulle

Miksi kansainvälisyyttä?

Kansainvälinen yhteistyö tuo uusia ideoita, markkinoita ja kumppaneita sekä kotimaassa että kansainvälisesti. Vieraiden silmin näkee eri tavoin omia arvoja ja aarteita, osaa ihmetellä ja arvostaa paremmin omaa kulttuuriaan ja osaamistaan. Kumppanuudesta syntyy ystävyys, uusien kulttuurien ja ihmisten tuntemus, uusia elämyksiä. Oma toiminta saa enemmän näkyvyyttä, avautuu uusi ikkuna maailmalle…


Leader -ohjelmaan kuuluu olennaisesti kansainvälisyyden lisääminen

 

Kansainvälisellä toiminnalla tavoitellaan yhteistyön lisäämistä Euroopan maaseutualueiden välillä, konkreettisia kumppanuuksia ja kansainvälisiä yhteishankkeita. Kansainvälisentoiminnan avulla luodaan yhteistyöverkkoja ja tuotetaan lisäarvoa maaseutualueiden toimintaan sekä lisätään alueen kansainvälistä osaamista. Hyvin usein kansainväliset hankkeet lähtevät joko henkilökohtaisista kontakteista, erilaisista tarpeista, kohteista, toimialoista tai teemoista.

 

RIESKA-LEADER RY:N TNC-HANKKEET:

 

IIRA (Ruotsi, Saksa,Itävalta)

Maahanmuuttajien kotouttaminen maaseudulla- hyvät käytännöt täältä

 

ANE-hanke (Puola)

naisyrittäjyyden vahvistaminen ja tapahtumat maaseudulla

 

Youth Board & Youth Manifesto (Skotlanti)

 

INNOCRAFT (Irlanti) hallinnoijana Taito Keski-Pohjanmaa 

 

SPOT ON! (Irlanti) hallinnoijana YTY-teatteri

Spot On!-hanke on Rieska-Leader ry:n ja Irlannissa Offaly Local Development Companyn ja Westmeath Community Development Companyn rahoittama kansainvälinen kehittämishanke, jossa irlantilaiset PIC Players Clara, Mullingar Charity Variety Group ja YTY-teatteri tutustuivat toistensa tuotantomenetelmiin, esittivät englannin kieliset pienoisnäytelmät molemmissa maissa ja osallistuivat erilaisiin työpajoihin kehittääkseen taitojaan.

 

YOUTHFUL HERITAGE (Puola, Romania) yhteistyössä K.H.Renlundin museon kanssa

Hankkeessa halutaan antaa alueen nuorille parempi mahdollisuus osallistua kulttuuriperintöä ylläpitäviin toimijoihin ja tapahtumiin ja antamaan omia ideoitaan näiden kohteiden uudistamiseksi ja valmistamaan niitä uudelle sukupolvelle sopiviksi vierailukohteiksi. Hankkeessa toimitaan kahdella tasolla, kulttuuriperinnön kanssa toimivat organisaatiot vaihtavat parhaat käytännöt nuorten osallistamisesta keskenään ja luovat uudet menetelmät yhdessä työpajoissa. Myös nuorille järjestetään omia työpajoja, joissa voivat tutustua eri maiden kulttuuriperintökohteisiin ja luoda uusia tapoja niiden uudistamiseksi. Hanke toteutetaan kolmen maan kesken kansainvälisenä kehittämishankkeena, hankkeessa mukana Leader ryhmät Suomesta, Puolasta ja Romaniasta. Hankkeen partnerit Suomesa on Keskipiste ja Pirityiset. 

 

 

Facebook
Rieska-Leader - Uutiset - RSS
Tulosta tämä sivu