Ihmisten kokoisille ideoille!

RIESKA-LEADER RY on maaseudun
kehittämisyhdistys, jonka toiminta-
alueena on 7 kuntaa. Kuusi kuntaa
on Pohjois-Pohjanmaalla (Ylivieska,
Alavieska, Kalajoki, Merijärvi, Sievi ja

Oulainen) ja yksi Keski-Pohjanmaalla

(Kannus)

Etusivulle

Yhteistyösopimus (Cooperation agreement)

 

Kansainvälisen hankehakemuksen tärkein asiakirja hankesuunnitelman (Project Plan) lisäksi on yhteistyösopimus (Cooperation agreement). Tämä voidaan laatia vasta, kun hankesuunnitelma on valmis ja kumppanit ovat neuvotelleet tulevan yhteistyön kaikki seikat valmiiksi. Sopimuksessa allekirjoituksillamme sitoudutaan hankesuunnitelman toteuttamiseen. Sopimusta allekirjoittavat sekä hanketoteuttaja kumppanit, että Leader-ryhmien toiminnanjohtajat.

 

Katso alla tarkat ohjeet yhteistyösopimuksen laadintaan ja myös komission suosittelema sopimusmalli. (Lähde: Manner-Suomen maaseudunkehittämisohjelma, toimenpide 421 Kansainväliset hankkeet, Sari Parviainen, MAVI, 8/2010)

 

Sopimuksen laatimisessa kv-koordinaattori ja hankeneuvojat ovat avuksesi.

 

Komission kv-ohje

Yhteistyösopimus on yhteinen asiakirja jonkin osallistuvan maan hyväksymässä oikeudellisessamuodossa, ja kaikki osapuolet allekirjoittavat sen (myös koordinoiva paikallinen toimintaryhmä).

 

Tässä asiakirjassa olisi ilmaistava selvästi hankkeen tavoitteet, tavoitteiden saavuttamiseksitoteutettavat toimet, kunkin kumppanin hankkeen täytäntöönpanoon liittyvät tehtävät jaosallistuminen hankkeen rahoitukseen.

 

Yhteistyösopimuksessa esitetään yhteiselle toimenpiteelle varatun koko talousarvion kaikkiosatekijät.

 

Se laaditaan asianomaisten jäsenvaltioiden kielillä, ja siinä esitellään yhteistyöhankkeen sisältö jakunkin paikallisen toimintaryhmän rahoitusosuus ja se, miten se osallistuu hankkeen toteutukseenteknisesti.

 

Sopimusmalli Komission oppaan (19.11.2008, RD 12/10/2006 rev 3) liitteenä: Cooperation_agreement_model.pdf

 

 

Suomen ohjelma

Lisäksi vaaditaan kaikkien osapuolten sitoumus (sopimus) hankkeen rahoitukseen osallistumisesta sekä vastuusuhteiden määrittely.

Facebook
Rieska-Leader - Uutiset - RSS
Tulosta tämä sivu