Ihmisten kokoisille ideoille!

RIESKA-LEADER RY on maaseudun
kehittämisyhdistys, jonka toiminta-
alueena on 7 kuntaa. Kuusi kuntaa
on Pohjois-Pohjanmaalla (Ylivieska,
Alavieska, Kalajoki, Merijärvi, Sievi ja

Oulainen) ja yksi Keski-Pohjanmaalla

(Kannus)

Etusivulle

MY FUTURE -leiri pidettiin Partio Jylhässä hiihtolomaviikolla 28.2 – 5.3. Leiri oli osa kaksivuotista Erasmus+ -rahoitteista Youth in Action hanketta. Hanke jatkaa jo viisi vuotta jatkunutta yhteistyötä transsylvanialaisen Zöld Péter -lippukunnan ja rautiolaisen Vääräjoen Vartijat -lippukunnan välillä. Hankkeen hallinnoi Rieska-Leader ry. Leirille osallistui hankkeen puitteissa 12 partiolaista molemmista lippukunnista ja lisäksi Rautiosta oli mukana myös nuorempia partiolaisia sekä iso joukko vanhempia talkoolaisina toteuttamassa leiriä.

Koko hankkeen teema ja tavoite on My Sustainable Future ja tarkoitus on miettiä näitä kestävän kehityksen ja kestävän elämäntavan asioista partiolaisen omasta näkökulmasta. Tämän leirin erityisenä teemana olivat kierrätys, tavaroiden uusiokäyttö ja muovipullon käyttö Suomessa.

Hanke jatkuu vuoden 2020 -2021 ja seuraavaksi on vuorossa erilaisia haasteita hankkeen teemaan liittyen. Ensimmäinen haaste on roskien kerääminen ja niiden uusiokäytön mahdollisuuksien selvittäminen.  Erilaisia haasteita tehdään puolentoista vuoden ajan  ja seuraava yhteinen leiri on Transsylvaniassa heinäkuussa 2021.

Lue lisää hankkeesta Vääräjoen vartijoiden blogista

Facebook
Rieska-Leader - Uutiset - RSS
Tulosta tämä sivu