Ihmisten kokoisille ideoille!

RIESKA-LEADER RY on maaseudun
kehittämisyhdistys, jonka toiminta-
alueena on 7 kuntaa. Kuusi kuntaa
on Pohjois-Pohjanmaalla (Ylivieska,
Alavieska, Kalajoki, Merijärvi, Sievi ja

Oulainen) ja yksi Keski-Pohjanmaalla

(Kannus)

Etusivulle

Youth Board & Youth Manifesto -hanke

Rieska-Leader, Keskipiste-Leader ja Leader Ravakka ovat aloittaneet vuonna 2018 TNC-hankkeen Skotlannin Cairngorms Leaderin kanssa. Hankkeessa mukana on lisäksi Europarc Federation, joka järjesti syyskuussa 2018 suuren Europarc -konferenssin Cairngormsin kansallispuistossa. Konferenssiin osallistui meidän Leader alueilta yhteensä kahdeksan nuorta. Konferenssin huippukohta oli kansainvälisissä työpajoissa kirjoitetun "Youth Manifeston" julkistaminen. Manifestissa nuoret kertovat tarpeistaan ja toiveistaan osallistua maaseudun kestävään kehitykseen, paikalliseen päätöksentekoon ja elinolojen parantamiseen. Manifestissa Nuoriso Leader -rahoitus ja nuorisotyöryhmätoiminta saivat merkittävän osan. Yhteistyömme ansiosta Cairngormsissa on aloitettu rakentamaan omaa nuorisotyöryhmää. Nuoriso Leader ja Leaderin nuorisotyöryhmätoiminta ovat todella tehneet vaikutuksen Skotlannissa!


Hanke jatkuu vuonna 2019. Nuorisotyöryhmätoimintaa kehitetään yhdessä ja mietitään miten ja millä tavalla Leaderit voisivat vaikuttaa nuorten esittämiin epäkohtiin ja omalla toiminnallaan edesauttaa nuorten osallistumista kehittämistyöhön.


Tutustukaa vapaasti konferenssin ja nuorten tunnelmiin Facebookissa Europarc Conference, The Europarc Federation tai Rieska-Leaderin, Keskipiste-Leaderin ja Ravakan sivujen kautta. Mahtavia tuloksia jaettavana!

 

Tästä voi lukea osallistuvan nuoren omista tunnelmista konferenssiin liittyen

 

Tästä voi ladata Manifestin itsellään Europarcin sivujen kautta

 

SUOMENKIELINEN VERSIO MANIFESTISTA TULOSSA PIAN!

Facebook
Rieska-Leader - Uutiset - RSS
Tulosta tämä sivu